21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (2024)

Een bezoek aan de stad Ede op de Veluwe? Dat is culinair genieten bij verschillende adresjes. Of je nu trek hebt in een strakke bak koffie met lekkers, een smakelijke lunch of een werelds diner. In dit artikel ontdek je allerlei eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes.

Onderwerpen

Ganbei

In het centrum van Ede vind je Restaurant Ganbei – Asian Cuisine and Bar. Het Chinese woord ‘Ganbei’ betekent ‘Proost’ en proosten die je hier op het leven, gezondheid en lekker eten en drinken. In de keuken komen de Japanse, Chinese en Thaise invloeden samen. Door het gebruik van verse producten en een vleugje passie van de chefs, zorgen ze voor een ware smaakbeleving aan tafel.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (1)

Stadscafé Oscar

Gezelligheid, service en kwaliteit, dat is waar ze bij Stadscafé Oscar naar streven. Aan het Oude Kerkplein in hartje Ede is het hier goed toeven (ook op het terras). Of je nu komt voor een krachtige kop koffie, een lekkere lunch, een buitengewone borrel of een daverend diner. Doen: neem de high wine.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (2)

RUIG

Laagdrempelig, gezellig en comfortabel. Dat is de sfeer die RUIG biedt. Denk daarbij een lekker wijntje of speciaalbiertje in je hand en verfijnde, bijpassende gerechten op je tafel. De wijnen komen van de wijnspecialist Wijnhuis Bennekom en de ingrediënten van de gerechten zijn ook zoveel als mogelijk lokaal.

De baron van Ede

De basis van De baron van Ede is gastvrijheid en culinaire passie. De chef-kok zorgt samen met het team dat het je aan niets ontbreekt. Hier beleef je een plezierige culinaire reis. De gerechten worden uitsluitend met de meest verse en pure producten bereid.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (3)

Theehuis Grootveen

Theehuis Grootveen is de ideale plek om even uit te rusten na een lange wandeling of fietstocht. Dit sfeervolle plekje is gelegen aan de bosrand tussen Ede en Lunteren en is bij uitstek de favoriete plek voor de echte natuurliefhebber voor koffie of thee en zelfgemaakte appeltaart. Leuk weetje: ooit stonden hier koeien te loeien.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (4)

30ML Ede

Heerlijke koffie, verse sapjes, ontbijt of lunch. 30ML Ede biedt het allemaal. In een heerlijk tweede woonkamer sfeertje binnen of op het zonovergoten terras aan het Oude Kerkplein. Simpelweg één van de leukste plekjes om bij te eten en drinken in Ede.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (5)

Café Premier

Café Premier vind je aan het Museumplein met een fijn terras. In een ongedwongen sfeer kun je hier heerlijk genieten van een lekkere lunch, fijne borrel(plank) of high wine. Ook leuk: tot in de late uurtjes kunnen hier de voetjes van de vloer.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (6)

Effe Anders

Bij Effe Anders kun je ter plekke lekkers eten en drinken, maar ook kopen voor thuis. Denk aan koffiebonen, losse thee, cadeautjes en chocolade. Maar je kunt er ook terecht voor een high tea en workshops. Té leuk!

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (7)

Bistro Twaalf 14

Bistro Twaalf 14 is een Franse bistro met een moderne knipoog. Hier wordt het beste van twee werelden gecombineerd. De klassieke Franse bistrokeuken vormt de basis en moderne elementen en gerechten worden daaraan toegevoegd. En dat een gezellige, laagdrempelige setting.

Benieuwd naar wat je nog meer kunt doen op de Veluwe? Lees alle artikel over de Veluwe.

Restaurant Planken Wambuis

Wereldberoemd op de Veluwe is Restaurant Planken Wambuis. Met een prachtige locatie in de natuur en toch in de stad Ede. De keuken werkt met verse en veel biologische ingrediënten en producten waar mogelijk van lokale afnemers en boeren. Zo proef je de streek tijdens je lunch of diner. Ook leuk en lekker: de high tea of de high wine! Knus binnen bij de haard of buiten op het beschutte terras.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (8)

Pizza & Pizza

Het is wel duidelijk waar je bij Pizza & Pizza in kunt happen. Hier, in het centrum van Ede, worden pizza’s gemaakt in een houtgestookte oven. De pizza’s worden authentiek gemaakt, met een heerlijke krokante bodem en belegd met verse en (h)eerlijke producten. En dat proef je.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (9)

De Proefzaak

Je vindt De Proefzaak op het ENKA-terrein.Deze leuke plek om bij te eten en drinken in Ede maakt alleen gebruik van verse, lokale en (h)eerlijke producten. Je kunt er terecht voor drinks en bites en lunch en diner. En als je zin hebt kun je het combineren met een bezoekje aan een VR escape room.

Restaurant Pomphuis

Bij Restaurant Pomphuis kun je luxe, maar betaalbaar dineren in een gezellige sfeer. Het monumentale pand, het mooie terras en de verwarmde veranda nodigen uit tot lekker lang tafelen. Het restaurant is een erkend toprestaurant, waardoor mag je rekenen op gerechten van hoge kwaliteit. Het wordt niet zomaar genoemd in de GaultMillau gids.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (10)

Bij de Toren

Op een fantastische locatie, midden in het kloppende hart van Ede kun je neerstrijken Bij de Toren. Met een vleugje Italiaanse sfeer worden hier heerlijke gerechten en drankjes geserveerd. Lekker knus binnen of als het mooi weer is op het buiten- of gevelterras. Uitgeroepen tot beste lunchrestaurant/broodjeszaak in de gemeente Ede.

Bloem

Pannenkoekenliefhebber? Dan is het een feestje om bij Bloem neer te ploffen en te smullen allerlei pannenkoeken. Zo heb je keus uit de klassieke Hollandse pannenkoek, maar ook verschillende echte internationale varianten, zoals de Japanse Okonomiyaki en de Italiaanse Crespolini. Iets anders dan een pannenkoek? Ze hebben ook een uitgebreide lunch- en dinerkaart. En dat alles met uitzicht over de hei.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (11)

Moeke Bar en Keuken

Iedereen komt graag bij Moeke over de vloer. Voor een kop koffie, een broodje of om ’s avonds lekker aan te schuiven voor het eten. Moeke zorgt voor de hapjes en de drankjes. En natuurlijk een gezellige sfeer. Zeker één van de leukste plekjes in Ede om bij te eten en drinken.

Cravings for Green

De eerste veganistische lunchroom van Ede: Cravings for Green. Duurzaamheid, lokaal en plantaardig staat centraal. Ze bieden een puur en eerlijk aanbod voor zowel hartig als zoet. Lekker, gezond én duurzaam.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (12)

Zuzu Kitchen & Bar

Oh, wat een leukerd om bij te eten en drinken in Ede. Bij Zuzu kun je aanschuiven voor een heerlijke lunch of diner in een hip interieur. Ontdek de uitdagende kaart met authentieke gerechten en geniet van een ontspannen lunch of diner. Aan de bar worden verrassende gin tonics, smaakvolle wijnen en internationale speciaal bieren geschonken.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (13)

Restaurant Stam

Bij Restaurant Stam voelt iedereen zich thuis. Hier proef je, in een ongedwongen sfeer, heerlijke wijnen én verse, eerlijke producten. Van een kopje koffie met gebak tot een uitgebreide high tea, een borrel met borrelhapjes, lunch of lekker diner. En dat alles aan de rand van het Edese bos. Mooi!

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (14)

Koffie & Koffie

Maar ook high tea! Dus eigenlijk is Koffie & Koffie sowieso niet te versmaden als je gek bent op goeie koffie, thee en zoete lekkernijen. En dan kun je er ook nog lunchen! Heerlijke broodjes, frisse salades, verse sapjes en meer wacht op je.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (15)

’t Zusje

In het weekend ook voor de lunch en de rest van de week in de avond, kun je bij ’t Zusje terecht voor bourgondisch genieten. Je bestelt 2 gerechtjes per persoon voor € 7,60 voor de lunch. In de avond bestel je twee gerechtjes per ronde voor € 37,80. Per rondje bepaal je zelf hoe uitgebreid je gaat smullen. Ook leuk voor alleen een lekkere kop koffie of een heerlijke borrel.

Op stedentrip in Nederland en dan lekker ergens eten en drinken? Bekijk deze artikelen vol leuke food hotspots in verschillende grote steden in Nederland ter inspiratie.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (16)

Apeldoorn

Ook de inwendige mens komt niets te kort in Apeldoorn. Er zijn talloze leuke en lekkere adresjes in de stad te vinden. In dit artikel ontdek je allerlei eten en drinken in Apeldoorn bij de leukste plekjes tips.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (17)

Venlo

Al eens aan een stedentrip Venlo gedacht? Bewonder de prachtige historische gebouwen die de stad rijk is enwandel naar de Maas. En voor de inwendige mens valt er ook volop te genieten. Er zijn verschillende leuke plekken voor een kop koffie, lekkere lunch of uitgebreid diner.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (18)

Enschede

In Enschede wacht je een ware smaaksensatie. Verspreid door de stad vind je allerlei food hotspots waar je lokaal of juist werelds culinair kunt genieten.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (19)

Gouda

Gouda is meer dan overheerlijke kaas en stroopwafels. Het biedt allerlei leuke adresjes om de hele dag door bij binnen te lopen voor allerlei lekkers.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (20)

Dordrecht

De oudste stad van Nederland verkennen? Ga naar Dordrecht. En terwijl je deze prachtstad ontdekt kun je heerlijk je buik rond eten bij allerlei leuke adresjes.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (21)

Breda

Een stedentrip Breda? Ik garandeer je dat je er je buik heerlijk kunt rond eten en drinken. Deze stad bruist namelijk van de leuke food hotspots.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (22)

Alkmaar

Je smaakpapillen strelen tijdens een stedentrip Alkmaar? In dit artikel vind je 22x eten en drinken in Alkmaar tips bij de leukste plekjes. Verspreid door de stad. Of je nu trek hebt in een werelds gerecht of ergens alleen even wilt binnenlopen voor een goeie koffie met lekkers.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (23)

Tilburg

Een stedentrip Tilburg op de planning? Zeker voor de foodie een goed idee, want je kunt verspreid door deze Brabantse stad allerlei leuke food hotspots vinden. Of je nu zin hebt in koffie met huisgemaakte taart of een werelds diner.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (24)

Arnhem

Lekker eropuit in de mooie stad Arnhem? Maak de dag compleet met een hapje en een drankje bij één van de vele leuke food hotspots.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (25)

Deventer

Op zoek naar een leuke plek voor een kop koffie met iets lekkers, een uitgebreide lunch of om een hapje te eten in het prachtige Deventer? Deze Hanzestad biedt echt van alles uit alle windstreken voor je smaakpapillen.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (26)

Haarlem

Een dagje Haarlem? Trakteer jezelf op de vele smaken die deze eeuwig leuke stad te bieden heeft. Of je nu houdt van Frans, Indonesisch of Mexicaans. Maar ook voor een kop echt goeie koffie met iets lekkers tijdens het shoppen zijn er talloze bijzondere adresjes te vinden.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (27)

Leiden

Voor een koffie met iets lekkers, lunch aan het water, diner in een historisch pand of wat dacht je van een high tea of high wine? In Leiden kan het allemaal.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (28)

Harderwijk

Een stedentrip naar Hanzestad Harderwijk? Een goed idee! Het biedt volop historie en sfeer en is perfect te combineren met een wandeling op de Veluwe. Verwen jezelf, terwijl je Harderwijk ontdekt, met een lekkere lunch, een uitgebreid diner of een goeie kop koffie met iets zoets.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (29)

Zwolle

Een dagje hanzestad Zwolle? Maak je stedentrip compleet door te gaan eten en drinken bij de leukste food hotspots van de stad. Van een adresje metall day brunchen de allerbeste koffie tot op chic uit eten bij een toprestaurant.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (30)

Nijmegen

Een dagje weg naar Nijmegen of misschien wel een weekendje weg? Deze leuke stad in Gelderland aan de Waal biedt voor de foodie volop leuks en lekkers.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (31)

Amersfoort

Met een prachtige historische binnenstad is Amersfoort, in het hart van Nederland, een heerlijke stedentripbestemming. Helemaal als je kijkt naar de hoeveelheid leuke plekken waar je als foodie terecht kunt. Van loeigoeie koffie tot uitgebreide diners op allerlei bijzondere plekjes.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (32)

Almere

De leukste plekjes om te bij te eten en drinken in Almere-Centrum. Allemaal in het stadshart, zodat je tijdens of na het shoppen fijn neer kunt ploffen bij één van deze adresjes. Of je nu zin hebt in goeie koffie met iets lekkers, wilt neerstrijken op een zonnig terras met een drankje of uitgebreid wilt smullen van allerlei wereldkeukens.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (33)

Den Haag

Als het op leuke tentjes om te eten en drinken aankomt word je in Den Haag koninklijk bediend. Verspreid door de stad vind je verschillende hotspots voor een strakke bak koffie tijdens het shoppen of een uitgebreid diner om de dag mee af te sluiten. In dit artikel deel ik mijn favoriete plekjes om bij te eten in drinken in Den Haag.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (34)

Utrecht

Lekker eten en drinken in Utrecht, maar waar moet je zijn in de Domstad? Waar drink je de beste koffie, vind je heerlijke sushi, ambachtelijke hamburgers of verse visgerechten? Ik zocht het uit!

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (35)

Rotterdam

De beste koffie van Nederland, een lekkere lunch, alles vegan, gezellig borrelen of uitgebreid genieten van een wereldse keuken. Rotterdam heeft het!

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (36)

Delft

Oh Delft, wat ben je leuk! Een stad vol Hollandse historie, mooie grachtjes, gezellige pleintjes en geweldige plekjes om lekker bij te eten en drinken in Delft.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (37)

Groningen

Groningen is niet alleen een prachtige, historische stad, het is een stad vol creatieve ondernemers. Vooral de food hotspots zijn geweldig leuk. Of je nu houdt van streetfood, alles vegan of simpelweg een goeie bak koffie; Groningen heeft het!

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (38)

Den Bosch

In dit artikel deel ik eten en drinken in Den Bosch tips waar je zelf kunt ervaren en proeven wat Bourgondisch genieten is. Van hippe food hotspots tot simpelweg gezellige café restaurants.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (39)

Eindhoven

De stad in Nederland die mij het meest aan het altijd verrassendeBerlijndoet denken is Eindhoven. Deze stad bruist van de creatieve ondernemers ook als het op goed en lekker eten en drinken aankomt.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (40)

Maastricht

Bourgondisch genieten kan nergens beter dan in Maastricht. Tijdens een stedentrip Maastricht kun je jezelf trakteren op allerlei lekkers van over de hele wereld bij allerlei leuke food hotspots.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (41)

NDSM-werf in Amsterdam-Noord

Amsterdam van een heel andere kant zien? Pak de gratis pont over het IJ naar de NDSM-werf en bewonder leuke food hotspots op een plek vol historie, weg van de drukte, dat nieuw leven ingeblazen is.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (42)

Leeuwarden

Van hippe koffiebarretjes tot de leukste plekken om te lunchen, borrelen of uitgebreid te dineren. Stuk voor stuk leuke food hotspots in Leeuwarden.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (43)

Nathalie

Hi, ik ben het gezicht achter Map of Joy. Voormalig journalist en nu fulltime contentmaker voor de reisbranche. Met een grote liefde voor stedentrips, roadtrips en natuur. Altijd op zoek naar bijzondere plekken in Nederland en Europa, waar je fijn met je eigen auto of de trein naartoe kunt, om met jou te delen.

21x eten en drinken in Ede bij de leukste plekjes (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 5939

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.